RBI-Apeldoorn b.v. - Veelzijdig in Verpakkingen

Lijmen
   

Lijmspray

Hotmelt lijm

Omschrijving
Inhoud
Specificatie
Eenheid
Lijmspray
400 ml.
permanent
doos 12 stuks
Lijmspray
400 ml.
repositioneerbaar
doos 12 stuks
Hotmelt lijm / smeltlijm
12 kg
Lijm - National Glue 281E –
syntetisch – viscositeit: 2000.00
pak á 12 kg
Hotmelt lijm / smeltlijm
20 kg
Lijm Thermal Glue – Technomelt – Hotmelt,
ethylene-vinylacetaat-copolyme –
Granulaat, Geel, viscositeit: 133.00
zak á 20 kg
Hotmelt lijm

Bent u op zoek naar een betrouwbare soort lijm? Hotmelt lijm (ook wel smeltlijm genoemd) wordt in de industrie veel gebruikt. Het is een soort lijm dat eerst verhit moet worden - het smelt dan volledig en wordt een vloeibare lijm. Na het aanbrengen hecht het direct aan het materiaal waarop u het aanbrengt. Het hardt uit naarmate het afkoelt en zit dan heel stevig vast!

Wat is hotmelt lijm precies?

Hotmelt lijm is een soort lijm die wordt gesmolten en aangebracht in een vloeibare toestand met behulp van bijvoorbeeld een lijmpistool. Het bestaat uit thermoplastische materialen die zacht worden en smelten wanneer ze worden verwarmd en vervolgens uitharden en hechten wanneer ze afkoelen. Hotmelt lijm wordt vaak gebruikt in ambachten, houtbewerking, verpakkingen en andere toepassingen waar een snelle, sterke verbinding nodig is. Hotmelt lijm heeft een relatief lage viscositeit, waardoor het gemakkelijk in kleine kieren en spleten kan stromen, en het kan een breed scala aan materialen hechten, waaronder kunststoffen, hout, stof en metalen.

De voordelen van hotmelt lijm: razendsnel en ijzersterk

Hotmelt lijm brengt vele voordelen met zich mee. Allereerst heeft het een enorm snelle droogtijd, waardoor uw lijm sneller is uitgehard dan traditionele koudlijm. Daarnaast blijft hotmelt lijm flexibel nadat het is uitgehard. Dit samen met de hoge sterkte maakt dat hotmelt heel lang voor een goede hechting zorgt en voor heel veel doeleinden toepasbaar is. Tot slot is hotmelt lijm ongevoelig voor temperatuurverschillen en voor vocht. Bij Antalis vindt u diverse soorten hotmelt die u gemakkelijk via de webshop kunt bestellen.

Waar kan ik smeltlijm allemaal voor gebruiken?

  • Hotmelt lijmen hebben veel toepassingen, zowel voor industriële als voor persoonlijke doeleinden. Hieronder sommen we een aantal van deze toepassingen op:
  • Verpakking: u kunt kartonnen dozen en andere verpakkingsmaterialen eenvoudig verlijmen met hotmelt lijm. De binding die u hiermee aanbrengt, is sterk en betrouwbaar. Het kan op zowel handmatige als machinale wijze toegepast worden.
  • Houtbewerking: door de snelle droogtijd en enorm sterke hechting, kan hotmelt lijm ook gebruikt worden om houten delen aan elkaar te verlijmen. Dit is heel handig bij houtbewerking projecten zoals meubels, kozijnen en zelfs trapdelen!
  • Textielbewerking: ook voor het verlijmen van textiel raden we hotmelt lijm aan. Het bevestigen van stoffen op allerlei soorten ondergronden is hiermee geen enkel probleem. Uw textiel verliest door de hotmelt ook geen flexibiliteit.
  • Elektronische projecten: elektronische componenten en printplaten bevestigt u eenvoudig met een beetje hotmelt lijm. Wees hierbij voorzichtig dat u niet te veel lijm aanbrengt.
  • Automobielindustrie: tijdens het maken van auto’s is hotmelt lijm een veelgebruikt type lijm. Doordat de lijm zich niet laat kennen door temperatuurwisselingen of vocht is dit een uitstekend middel om onderdelen aan elkaar te hechten. Ook voor het interieur van auto’s is hotmelt zeer geschikt.