RBI-Apeldoorn b.v. - Veelzijdig in Verpakkingen

ESD BeschermingESD vormt een serieus gevaar voor de veelal kostbare elektronische producten en apparatuur. Ook al zijn er op de werkvloer uitgebreide voorzieningen getroffen om dit te voorkomen, het nut daarvan blijft beperkt als het betreffende personeel onvoldoende besef heeeft van de risico;s en niet getraind is in ESD-bewustzijn en beheersing van electro statische ladingen.

ESD kan een gevoelig elektronisch component beschadigen, met als resultaat: uitval, afnemende betrouwbaarheid en toenemende herstelkosten of potentiële componenten uitval in apparatuur op locatie.

ESD kan ook zorgen voor storingen in het elektronische systemen. Electro statisch lading kan een zeer hoge spanning opbouwen op werkplekken; zelfs tot boven de 10000V en er zijn zelfs voorbeelden bekend van boven de 30kV. Een simpele actie  zoals het opstaan uit de stoel kan een verhoging in lichaamsspanning van 10kV teweeg brengen.

ESD veroorzaakt snelle hoge golfvormen en huidvet (H-field) magnetisme of elektrostatische stoornissen (E-field). Deze kunnen spanningen induceren of overbrengen op in de buurt aanwezige gevoelige circuits en daarbij slechte gegevens of valse uitval teweeg brengen.

RBI heeft een uitgebreide collectie van ESD veilige & Cleanroom Verpakkingen die uit voorraad leverbaar zijn. Hiermee kunt u probleemloos met ESD gevoelige elektronische componenten werken.


Klik op deze link voor ons totale assortiment in de artikelgroep "ESD bescherming"   (de pdf kan door u opgeslagen en/of geprint worden)